سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

این جانب با استفاده از مسأله 2429 دخترم را در سنّ چهارماهگى به عقد شوهر خواهر همسرم در آوردم، و به عنوان مهریه صد ریال گرفتم (البتّه خاله دخترم -آن طور که خودشان مى‌‏‌گویند- قلبا با این کار مخالف بوده و فقط به طور زبانى از او اجازه گرفته شده) حالا که دختر من به سنّ پانزده سالگى و پسر آن مرد (پسر خاله‏اش) به سنّ بیست سالگى رسیده است، بعضى مى‌‏‌گویند: «چون دختر در آن موقع به سنّ تمیز نرسیده بوده و از این صیغه هم نفعى عائد او نگشته عقد آن موقع باطل بوده، و این دختر و پسر مى‌‌‌‌‌‌‏‌توانند با یکدیگر ازدواج کنند»، لطفا ما را در این مسأله راهنمایى کنید؟

پاسخ :
تا محرز نباشد که عقد مزبور در آن موقع که واقع شد به مصلحت طفل نبوده بلکه براى او مفسده داشته، و یا آن که خاله دختر اجازه نداده، عقد مزبور محکوم به صحّت است و ازدواج دختر و پسر در فرض سؤال صحیح نیست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص112