سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

مدّتى است که تصمیم گرفته‌‏ام با دختر خاله‌‏ام ازدواج کنم؛ ولى پدر بزرگ من هنگامى که دختر خاله‌‏ام بچّه بوده او را صیغه کرده تا با مادر بچّه (که خاله‌‏ام باشد) محرم شود، و پس از چند ساعت صیغه را فسخ نموده است. کسانى که شاهد قضیه بوده‏‌اند -به‌جز یک نفر- مى‌‏‌گویند: «ما نمى‌‏دانیم کدام دختر خاله‏‌ات به صیغه پدر بزرگت در آمده» با این حال آیا من مى‌‌‌‌‌‌‏‌توانم با دختر خاله‌‏ام ازدواج کنم؟

پاسخ :
اگر معلوم است که با کدام یک از دختر خاله عقد براى محرمیت خوانده شده با همان دختر خاله محرم هستید و نمى‌‌‌‌‏توانید با او ازدواج کنید، و اگر معلوم نیست که عقد با کدام یک بوده با هیچ کدام از آنها نمى‌‌‌‌‏توانید ازدواج کنید، ولى با هیچ کدام محرم نیستید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص115