سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

دخترى با پسرى ازدواج کرده، در هنگام ازدواج دختر در آموزش و پرورش معلّم بوده، ولى پیش از عقد پسر با وى شرط کرده که از کارش استعفاء دهد، و این شرط نوشته شده و عده‌‏‌اى از جمله خود دختر و پدرش امضاء کرده‌‌‌‏اند، و شوهر توانایى دارد که به طور معمول و معروف نفقه و خرجى او را تأمین کند، و اکنون نیز با ادامه کار او رضایت ندارد. آیا خانم مذکور شرعا مى‌‌‌‌‌‏تواند بدون توافق شوهر به شغل معلّمى خویش در آموزش و پرورش ادامه دهد؟

پاسخ :
شرط مذکور اگر در ضمن عقد بوده نافذ است1 و زن بدون اجازه شوهر نباید از خانه خارج شود هر چند شرط نشده باشد.

پی‌نوشت:
1. و اگر عقد مبنيّا عليه واقع شده باشد مثل اين است که در ضمن عقد شرط شده باشد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص151