سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

جوانى به خواستگارى دخترى مى‌‏رود (که برادر او عضو بسیج است و حدود پنج ماه است که به اسارت متجاوزین بعثى در آمده) خانواده دختر جواب مى‌‌‌‌‏دهند: «از دین و اخلاق یا لحاظ دیگر شما راضى هستیم و خود دختر نیز همین طور، ولى براى انجام این پیوند باید صبر کنى تا اسیر جنگى ما (برادر دختر) برگردد» و این امر باعث انجام نشدن ازدواج مى‌‌‏گردد. آیا از نظر شرعى درست است که خانواده دختر صبر کنند تا اسیر آنان آزاد شود؟

پاسخ :
اختیار با پدر دختر است، مگر آن‌که دختر میل به ازدواج داشته باشد و پسر حاضر نباشد صبر کند و پدر اگر فعلا موافقت نکند خوف آن باشد که بعدا خواستگارى که کفو دختر باشد پیدا نشود، در این صورت ولایت پدر ساقط است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص164