سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

دختر شانزده ساله‏‌اى را پدرش در غیاب او به عقد من در آورد، أمّا وقتى که دختر خبردار شد این نکاح پدرش را قبول نکرد. آیا نکاح پدر صحیح است؟ و در صورتى که دختر مرا قبول ندارد نفقه او به گردن من خواهد بود؟ و آیا او مى‌‌‌‌‌‏تواند با فرد دیگرى ازدواج کند؟

پاسخ :
احتیاط آن است که یا دختر عقد را اجازه کند و یا پسر او را طلاق دهد. و در صورت عدم تمکین دختر نفقه واجب نیست. و بدون طلاق دختر نمى‌‌‌‌‌‏تواند شوهر کند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص172