سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

محترما معروض مى‌‏دارد که دخترى را یک نفر خواستگارى نموده، دختر مذکور نه پدر داشته و نه جدّ ولى راغب بوده که با این شخص ازدواج کند، أمّا مادر او که زوجه دیگرى بوده نمى‏گذاشته دختر به فرد مذکور شوهر کند، تا جایى که شخص خواستگار مجبور شده که دختر غیر بالغ خود را ولایتا براى پسر مادر دختر عقد نماید، و حالا که دختر او بالغ شده اظهار مى‌‏دارد که من مائل نیستم با پسر لاابالى ازدواج کنم، و پسر هم حاضر نمى‌‌‏شود که دختر را طلاق دهد. تکلیف این دختر چیست؟ در ضمن همین موضوع از محضر بعضى سؤال شده و ایشان فرموده‏اند که پسر باید استحبابا دختر را طلاق بدهد.

پاسخ :
اگر معلوم نیست که عقد براى دختر مفسده داشته محکوم به صحّت است، و بدون طلاق دختر نمى‌‌‌‌‌‏تواند با دیگرى ازدواج نماید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص174