سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

عیال بنده مدّتى است مطلّقه خلعى گردیده، و در حال حاضر دختر یک ساله‏اى از من دارد، و اظهار مى‌‏دارد که کودک خردسال را به او واگذار کنم، و دیگر به سراغ بچّه نرفته و حتّى به ملاقاتش نروم، و هیچ‏گونه خرجى و هزینه نگهدارى به مادرش ندهم. آیا این کار از نظر شرعى اشکال دارد؟ و آیا مى‌‌‌‌‌‌‏‌توانم بچّه را از مادرش جدا نموده و در نزد مادرم یا عیال جدیدم نگهدارى نمایم؟

پاسخ :
حقّ حضانت دختر تا هفت سال با مادر است، و نفقه فرزند و ولایت بر او با پدر است، و اگر در اثناء مدّت، مادر ازدواج کند حقّ او ساقط مى‌‏شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص212