پنجشنبه، 23 مرداد 1399

علت پهن کردن سجاده هنگام نماز خواندن

پرسش :

علت پهن کردن سجاده هنگام نماز خواندن چیست؟

پاسخ :
نماز، پاک ترین و عمیق ترین ارتباط انسان با خداوندگار پاک و منزه است. یکی از امور بسیار مهم در نماز، رعایت نظافت و پاکی است. پاک بودن لباس نمازگزار، از شرایط نماز است و پاک بودن مکان نماز، از آداب آن. به لحاظ شرعی پاک بودن محل ایستادن در نماز، واجب نیست، ولی شایسته است که آدمی در مکان پاک بایستد و به سوی خدای پاک توجه کند و از او تزکیه نفس و پاکی روح بخواهد.

برای حرمت نهادن به نماز که معراج مؤمن است و تقویت روحیه معنوی در آن، کسانی که سجاده ای پاک می گسترند و بر آن می نشینند، سپس آن را با احترام جمع می کنند و در مکان مناسبی قرار می دهند، با کسانی که مهری می گذارند، نماز می خوانند و سپس آن مهر را به گوشه طاقچه پرتاب می کنند برابر نیستند.

پهن کردن سجاده، کاری عقلایی است که برای هر کس و در شرایط گوناگون، موردهای گوناگونی دارد و لازم نیست حتماً علتی داشته باشد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.

نظرات کاربران