سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

این جانب دخترى هستم شانزده‏‌ساله، قبل از من مادرم دخترى به دنیا آورده بود که اینک فوت کرده است، همزمان با تولّد آن دختر خاله‌‏ام پسرى به دنیا آورده بود که مادرم روزى دو مرتبه صبح و عصر به او شیر داده است، ضمنا کودک در بین شیرى که مادرم به او داده غذاهاى دیگرى از قبیل شیر مادرش و قنداب و غیره نیز مى‏‌خورده است، و آشنایان مى‏گفتند این بچّه از وقتى که شیر خاله‌‏اش را خورده کمى چاق شده است، آیا این پسر به من محرم است یا خیر؟

پاسخ :
اگر بین 15 شیر از مادر خود نیز شیر مى‏خورده، و یک شبانه روز شیر (که بین آن هیچ غذاى دیگر نخورده باشد) نخورده، و رشد بچّه مستند به شیر خاله تنها نیست رضاع محرّم حاصل نشده است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص223