پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

مسجدی 100 متر مربع مساحت دارد که در شمال این مسجد قطعه زمینی حدود 200 متر طبق مدارک موجود، به عنوان باغچه مسجد وجود دارد که جزو ساختمان مسجد نیست، آیا می‌توان در این قطعه زمین حسینیه‌ای احداث نمود؟

پاسخ :
اگر زمین متَعَلُّق به مسجد است، نمی‌توانند آن را به حسینیه تبدیل کنند و باید طبق وقف از آن استفاده نمایند.
بله، اگر وقف بر جهت خاصّه‌ای ممکنه نیست، می‌توانند از آن به عنوان سالنی که توسعه مسجد باشد، ولی خصوصیات مسجد بودن را نداشته باشد، بسازند که به حسب ظاهر مانعی ندارد و اللَّه العالم.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.