پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

ایجاد پایگاه مقاومت و مرکز فرهنگی در مسجد، مسجدی دارای حجره‌هاییست که برای مدرسه وقف شده است. چندین سال پیش به عنوان حوزه علمیه از آنجا استفاده می‌شد. چند سال است که حوزه علمیه به جای دیگری منتقل شده است، مسجد و حجره‌ها روبه خرابی هستند و مسجد به کلّی تعطیل شده است. اکنون عده‌ای از جوانان متدین و فرهنگی می‌خواهند در آن مسجد فعّالیت‌های فرهنگی کنند. چند ماه است شروع به کار کرده‌اند و در حد توان خودشان قدم‌هایی برداشته‌اند. اکنون ضرورت ایجاب می‌کند که در آن مسجد پایگاه مقاومتی تشکیل دهند و یکی از حجره‌ها را به این امر مهم اختصاص دهند تا بتوانند از این طریق جوانانی را جذب مسجد و فعالیت‌های دینی کنند. آیا استفاده کردن از این حجره به عنوان مرکز پایگاه مقاومت و مرکز فرهنگی در دو حالت زیر، از نظر شرعی چه حکمی دارد؟ 1) استفاده کردن از آن بدون اجاره. 2) استفاده کردن از آن به طریق اجاره و صرف اجرت آن در امور مسجد.

پاسخ :
تا ممکن است بر حسب وقف عمل شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.