پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

برای توسعه مسجد جامع، خانه‌های اطراف آن را خریداری و به مسجد ملحق کردیم که یکی از آنها خانه یک بهایی بود و بین مسجد قدیم و یکی از خانه‌ها کوچه ای به عرض 5 / 1 متر واقع شده بود که با رضایت اهالی، آن کوچه هم به مسجد ملحق شد. با توجه به این که کوچه‌های اطراف مسجد را گسترش داده‌ایم، به طوری که مشکلی برای رفت و آمد مردم وجود ندارد، ولی بعد از ساخت، عدّه‌ای به دو جهت در مسجد شبهه دارند. 1) چون بخشی از این مسجد قبلاً خانه بهایی بوده است. 2) کوچه عمومی به آن ملحق شده است؛ لطفاً حکم شرعی را در این باره بیان فرمایید.

پاسخ :
ساختمان فوق مسجد است به استثنای کوچه‌ای که ملحق به مسجد شده که آن مقدار بدون این که از محل عبور بودن خارج شود می‌تواند مصلّی باشد و نماز در آن قسمت جایز است و آنچه از بهایی الاصل به مسجد ملحق شده مسجد است.
بله، اگر او اوّل مسلمان بوده و بعد بهایی شده است رضایت ورثه‌ی مسلمان او جلب شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.