پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

شخصی که از دنیا رفته است، در زمان حیات خود زمینی را به طور مطلق و بدون قید برای مسجد هدیه کرده است. آیا در این زمین می‌شود دستشویی ساخت؟

پاسخ :
اگر زمین را داده که مسجد بسازند و قیدی نیاورده است، می‌توانند به همان صورت که متعارف ساختمان مسجد است عمل کنند و اگر متعارف است که در محلّی از آن دستشویی درست کنند، می‌توانند درست کنند، مگر در صورتی که معلوم باشد منظور دهنده‌ی زمین فقط مسجد بوده است و همچنین اگر متعارف نیست در محلی از آن دستشویی بسازند، نمی‌توانند دستشویی درست کنند و اللَّه العالم.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.