جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

براى اداره امور کشور قوانینى در مجلس تصویب مى‌‏شود (مانند قانون قاچاق، گمرکات، تخلّفات رانندگى، قوانین شهردارى و به طور کلّى احکام سلطانیه) و براى این‌که مردم به این قوانین عمل کنند براى متخلّفین مجازات‌هایى در قانون تعیین مى‌‌‏کنند، آیا این مجازات‌ها از باب تعزیر شرعى است (احکام شرعى تعزیرات از نظر کمّ و کیف بر اینها بار است) یا قسم دیگر است و از تعزیرات جدا هستند، و اگر موجب خلاف شرع نباشد باید به آنها عمل کرد؟

پاسخ :
در احکام سلطانیه غیر از تعزیرات شرعیه متخلّفین را به مجازات‌هاى بازدارنده به امر حاکم یا وکیل او مى‌‌‌‌‌‌‏‌توانند مجازات کنند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص507