جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

لطفا بفرمایید نظر حضرت عالى در رابطه با مصادره اموال چیست، آیا موافق مصادره است یا مخالف؟ اگر موافق است علّت فقهى آن را با استناد به احکام شرع و قرآن بیان فرمایید، و اگر مخالف است مجوّز تصاحب اموال هزاران نفر از مردم را که با رأى دادگاه‌هاى اسلامى و به استناد قانون اسلام صورت گرفته بیان فرمایید؟

پاسخ :
در اسلام استرداد مال مردم و اموال بیت المال مسلمین که بغیر وجه شرعى اخذ شده جهت صرف در مصارف شرعیه آن لازم است، و با تلف عین مال مثل یا قیمت آن باید گرفته شود، و جنایت بعض جنایتکاران به حدّى است که اگر تمام آنچه در اختیار آنها است پس گرفته شود باز بدهکارند، و کسانى که مقدارى از اموال آنها از مردم است همان مقدار گرفته مى‌‏شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص559