جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

مؤسّسه بیمه از کارفرما وجوهى فوق العاده بابت حقّ بیمه کارمندان و کارگران مى‌‏گیرد، چه بسا این «وجوه» گزاف و غیر قابل تحمّل بوده و بعضا موجب تعطیل محلّ کار مى‌‏شود، اخذ این وجوه شرعا چه صورتى دارد؟

پاسخ :
بیمه اجبارى صحیح نیست، ولى اگر استیجار کارگر مبنىّ بر این باشد که بیمه آنها را کار فرما بدهد عمل به آن لازم است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص562