جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

روحانیونی که نقص عضو دارند، اگر مقلّد مرجعی باشند که امامت جماعت را برای آنها بلااشکال می‌داند، ولی در مأمومین آنها کسانی باشد که احتمالاً یا علماً مقلّد مرجعی باشند که اقتدا را مجاز نمی‌داند، آیا بر امام جماعت فوق لازم است که در هر مکانی که نماز به امامت او اقامه می‌شود قبل از نماز، مأمومین را از حکم مسأله‌ی مرجع آنها آگاه سازد؟

پاسخ :
اگر مأمومین از جهت این که حکم مسأله را نمی‌دانند به او اقتدا می‌کنند، بنا بر احتیاط باید آنها را ارشاد کند و اگر اقتدا از این جهت است که موضوع را نمی‌دانند، لازم نیست به آنها اطّلاع دهد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.