شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

شخصی در سفر بوده و قصد داشت پیش از ظهر به وطن برسد و نیت روزه کند، ولی در بین راه سهواً چیزی می‌خورد. آیا می‌تواند آن روز را روزه بگیرد؟

پاسخ :
اگر روزه‌ی واجب معین - مثل روزه‌ی ماه مبارک - است به قصد وظیفه امساک کند (چیزی نخورد) و قضای آن را هم بگیرد، به خصوص اگر در اصل تناول سهو نبوده؛ بلکه در قصدش سهو بوده، ولی با تعمد خورده است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.