شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

شخصی به عنوان عامل فروش گندم و یا عامل حمل با کامیون، از صاحب گندم اجرت فروش یا کرایه‌ی حمل می‌گیرد. اگر او بداند که زکات این گندم پرداخت نشده، آیا زکات آنها بر ذمّه‌اش است که بپردازد یا نه؟ اجرتی که در مقابل کارش می‌گیرد چگونه است؟

پاسخ :
چون در زکات جایز است قیمت آن را از مال دیگرش بدهد، پس اگر احتمال دهد که کسی که به مال او زکات تَعَلُّق گرفته از مال دیگرش می‌دهد، اشکال ندارد و در پولی که از او گرفته تفحّص هم لازم نیست و در غیر این صورت - در حکم - به منزله‌ی تصرّف در مال غیر است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.