شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

آیا تزریق آمپول و سرم موجب باطل شدن روزه می‌شود؟ و آیا تفاوتی بین انواع تقویتی و درمانی آن وجود دارد؟

پاسخ :
احتیاط واجب آن است که روزه‌دار از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار می‌رود خود داری کند، بلکه اجتناب، خالی از وجه نیست؛ ولی تزریق آمپولی که عضو را بی‌حس می‌کند یا به جهت دیگر استعمال می‌شود اشکال ندارد و اجتناب از آمپولی که معلوم نیست از قسم اوّل باشد یا نه، لازم نیست.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.