شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

شخصی که به اتّهام محاربه محاکمه و به موجب حکم قطعی صادره از دادگاه از میان یکی از مجازات‌های چهارگانه احصا شده بر جرم محاربه، به مجازات تبعید محکوم گشته است، لیکن به دفعات محل تبعید را ترک گفته و تن به اجرای مجازات (تبعید) نمی‌دهد و هم اکنون نیز متواری است. از نظر قضایی نیز امیدی بر اجرای کامل حد، نسبت به مشارٌ الیه نیست، دادگاه از نظر شرعی باید چه چاره‌ای اتّخاذ نماید؟

پاسخ :
تا توبه ننموده، حکم نفی باقیست و قدر متیقّن آن ممانعت از سکونت در شهر خودش است و بعد تعقیب با تمکن.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.