شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

حکم احصان درباره‌ی کسی که مرتکب زنا شده است، در فروض زیر چیست؟ 1) زانی دارای همسر بوده، ولی در مسافرت بوده است. 2) همسر زانی در حال بیماری مانع از جماع یا در حال حیض یا نفاس بوده است. 3) زانی با همسرش اختلاف و نزاع داشته است.

پاسخ :
ج 1. میزان در احصان تمکن از وطی است، هر وقت که بخواهد.
ج 2. اگر تمکن از وطی در دبر دارد، باز احصان محقق است و تمکن به حکم تکلیفی آنها مربوط نیست.
ج 3. آیا این اختلاف به راحتی قابل رفع و تماس با همسر است یا قابل رفع نیست که میزان همان تمکن و عدم تمکن است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.