شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

حکم تبدیل تعزیر به جریمه مالی چیست؟

پاسخ :
تعزیر اگر حق الله باشد، نمی‌توان آن را به پول تبدیل کرد و اگر حق غیر باشد، با رضایت می‌توان به پول تبدیل کرد و ظاهراً تعزیر حق مالی نیست و باید در تعزیر حیثیت اهانت باشد برای ردع (بازداشتن) از منکر و تنها در یک مورد می‌توان پول گرفت و آن هم در جاییست که حاکم مخیر باشد بین اختیار اشد تع زیراً و اخف از اوّل، به شرط اینکه اخف نیز جهت رادعیت (مانعیت) از گناه داشته باشد که در این صورت حاکم می‌تواند با رعایت مصلحت برای اختیار اخف، پولی برای بیت المال بگیرد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.