يکشنبه، 28 آبان 1396

پرسش :

1) با توجه به اینکه ممکن است جان بیمار اورژانسی (فوری) در خطر باشد و زمانی جهت تعیین حسّاسیت فرد به دارویی خاص وجود نداشته باشد، اگر با تجویز دارو، بیمار به آن حسّاسیت پیدا کند و دچار عوارض شدید یا مرگ شود، آیا فرد معالج در قبال این عوارض، مسؤولیتی خواهد داشت؟ 2) ) اگر با توجه به علوم امروزی، امکان تعیین حسّاسیت یک دارو وجود نداشته باشد، آیا پزشک در صورت ایجاد عارضه مسؤول است؟

پاسخ :
ج 1. ظاهراً اگر احتمال هلاک با مرض سابق با احتمال هلاک به معالجه‌ی لاحقه متساوی باشد، نمی‌تواند معالجه کند.

ج 2. از جواب اوّل معلوم شد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.