سه‌شنبه، 30 آبان 1396

پرسش :

شخصی منزلی را اجاره می‌کند، سپس آن را با مبلغی بیشتر اجاره می‌دهد و رضایت صاحب خانه را نیز جلب می‌کند. آیا این اجاره صحیح می‌باشد؟

پاسخ :
اگر صاحب ملک با او شرط کند که فقط خود او از آن استفاده نماید، مستأجر نمی‌تواند آن را به دیگری اجاره دهد و اگر شرط نکند، می‌تواند آن را با همان مبلغ اجاره به دیگری اجاره دهد. اما اگر بخواهد به زیادتر از مقداری که اجاره کرده اجاره دهد، باید در آن کاری مثل تعمیر و سفیدکاری انجام داده باشد یا به چیزی غیر از آنچه اجاره کرده، اجاره دهد مثلاً اگر در برابر پول اجاره کرده به گندم یا چیز دیگر اجاره دهد و در غیر این دو صورت اجاره به مقدار زیادتر جایز نیست. (جهت توضیح بیشتر به مسأله‌ی 1724 رساله مراجعه شود.)

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.