شنبه، 18 آذر 1396

پرسش :

در عقد مضاربه (که باید نسبت درصد سود معین شود) اگر عامل یقین داشته باشد که سود سرمایه از فلان مبلغ کمتر نمی‌شود، لذا ماهانه مبلغ معینی را به جای نسبت سود مقرّر کند، آیا چنین مضاربه ای جایز است؟ در صورتی که پاسخ منفی باشد، نحوه صحیح معامله را بیان فرمایید.

پاسخ :
جایز نیست، در مضاربه باید به کسر تعیین شود، البته پس از عمل و استحقاق مالک آن کسر از سود را، می‌توانند آن را به مبلغی مصالحه کنند، نه از اوّل؛ مگر اینکه مالک در اوّل عامل را توکیل کند که هنگام پرداختِ حق مالک، عامل آن را به آن مبلغ، خودش مصالحه کند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.