جمعه، 1 دی 1396

پرسش :

زمین بایری که سال‌ها در آن کشت نشده است، به نام کسیست و آن شخص مدّت بیست و پنج سال است فوت نموده است. ورثه‌ی آن مرحوم هم در این مدّت به عمران و آبادی زمین مذکور اقدام نکرده‌اند. چنان چه یکی از ورّاث یا شخص دیگری آن را به حد بهره برداری آباد کند، مالک آن زمین می‌شود؟

پاسخ :
اگر زمین قبلاً آباد و ملک متوفّی بوده، فعلاً مال ورثه است و تصرّف در آن باید با رضایت همه‌ی آنها باشد و به احیا مالک نمی‌شود و می‌توانند از ورثه یا ولی غایب از ورثه اجاره نمایند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.