جمعه، 1 دی 1396

پرسش :

اگر نطفه مردی را پس از فوت وی بگیرند و با تلقیح مصنوعی به رحم زن منتقل کنند، ولد متولّد شده آیا به مرد ملحق می‌شود؟ آیا از وی ارث می‌برد؟

پاسخ :
در حال موت، هنوز انعقاد نطفه و تحقق حمل صورت نگرفته است.
این حمل هر چند در فرزند بودن به آن مرد الحاق می‌شود، ولی از آن مرد ارث نمی‌برد، زیرا شرط ارثِ حمل در اینجا موجود نیست، بنا بر این که صرف احراز لحوق منظور نباشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.