دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

شوهر زن مؤمنه‌ای نفقه‌ی او را نمی‌دهد، علاوه بر آن که او را در منزلی نگاه داشته که این منزل از پول زکات داده نشده‌ای خریداری گردیده است و زن نیز تمکن پرداخت زکات را ندارد و تمکن تهیه‌ی منزل دیگر را هم ندارد، در این صورت تکلیف زن چیست؟

پاسخ :
وظیفه‌ی شوهر است که نفقه‌ی زن خود را بدهد و اگر عمل نمی‌کند، زن می‌تواند با رجوع به محاکم او را به دادن نفقه مجبور کند و در مورد منزل، اگر آن را بر ذمّه خریده باشد، تصرّف در آن مانع ندارد و مالک شده است؛ هر چند پول آن مشتمل بر وجوه شرعیه باشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.