يکشنبه، 29 بهمن 1396

اذن پدر در ازدواج

پرسش :

ما دو نفر همکار مجرد هستیم، براى آنکه روابطمان از نظر شرعى دچار مشکل نشود و به گناه کشیده نشویم؛ مى توانیم بدون اجازه پدر دختر، صیغه محرمیت بخوانیم؟

پاسخ :
همه مراجع: روابط کارى و تحصیلى باعث نمى شود، اذن پدر یا جد پدرى دختر از اعتبار بیفتد.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. امام، استفتائات، ج 3، اولیاى عقد، س 10؛ خامنه اى، استفتاء، س 86 ؛ سیستانى، سایت، عقد موقت، ش 16؛ منهاج الصالحین، کتاب النکاح، اولیاء العقد، م 67 ؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1311؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 761؛ تبریزى، استفتائات، س 1479؛ فاضل و بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 385 و دفتر: نورى.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

آیا از نظر تکلیفى، بدون تحصیل رضایت پدر دختر، مى توان دختر را عقد کرد؟

اگر دختر عقد را با کراهت اجازه دهد؛ ولى در باطن به آن رضایت داشته باشد آیا عقد صحیح است؟

پدر و مادرم مرا به ازدواج با پسرى در آورده اند؛ در حالى که هیچ گونه رضایتى به آن ندارم، تکلیف ازدواج ما چگونه است؟

آیا مى توان از طریق تلفن، صیغه عقد را جارى ساخت؟

آیا در اینترنت و چت با دیگرى، مى شود عقد موقت را با انجام تایپ اجرا کرد؟

آیا جایز است، عقد ازدواج را از طریق چت و به صورت آنلاین و زنده، اجرا کرد؟

آیا مى توان با یک دختر ناشناس در اینترنت، از طریق چت و به صورت زنده ازدواج موقت کرد؟

چت کردن با اشخاص مختلف، به انگیزه پیدا کردن فرد مورد نظر براى ازدواج با او، چه حکمى دارد؟

اگر هنگام عقد نام پسر یا دختر به طور اشتباه خوانده شود، آیا عقد صحیح است؟