يکشنبه، 29 بهمن 1396

ازدواج دختر غیر باکره

پرسش :

اگر دختر بکارتش را در دوران کودکى از دست داده باشد (البته نه از راه نامشروع؛ بلکه مثلاً با بازى و ورزش)، آیا در ازدواج با او، اجازه پدر شرط است؟

پاسخ :
همه مراجع: این دختر حکم دختر باکره را دارد.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. امام، فاضل، نورى و مکارم، تعلیقات على العروة، اولیاء العقد، م 2؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م1237؛ سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، اولیاء العقد، م 70؛ تبریزى، منهاج الصالحین، اولیاء العقد، م 1237؛ خامنه اى، استفتاء، س 84 ؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1891؛ دفتر: صافى.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

اگر دختر باکره اى شوهر کند و بدون اینکه با او نزدیکى شود، طلاق بگیرد؛ آیا ازدواج با او نیاز به اجازه پدر دارد؟

کسى که با دخترى زنا کرده و بکارتش را از بین برده مى تواند با او ازدواج کند؟

با یک دخترى (رشیده) رابطه نامشروع داشتم که موجب بى عفتى ایشان گردیده!! آیا بدون اذن پدر ایشان مى توانم با او ازدواج کنم؟

دخترى که بیش از سى سال دارد و هنوز باکره (دوشیزه) باقى مانده است؛ آیا براى ازدواج نیاز به اجازه پدر است؟

آیا دخترى که درآمدى دارد و مستقل است، مى تواند بدون اجازه پدرش ازدواج کند؟

در صورتى که دختر و پسرى هم کفو باشند؛ ولى پدر دختر مخالف ازدواج آنها باشد، آیا باز هم رضایت او لازم است؟

آیا صیغه عقد، در صورتى که بعدا رضایت پدر جلب شود، درست است و آن دختر محرم و همسر شرعى آن پسر محسوب مى شود؟

اگر دختر، بدون اذن پدر ازدواج کرد و بعد پدر آن عقد را تنفیذ نکرد، تکلیف چیست؟ آیا عقد باطل است؟

چنانچه در ازدواج با دختر باکره، بدانیم پدرش به آن رضایت مى دهد؛ آیا همین مقدار از رضایت باطنى کفایت مى کند یا اینکه نیاز به اجازه دارد؟