يکشنبه، 29 بهمن 1396

رقص زن و شوهر

پرسش :

آیا رقص زن براى شوهرش یا مرد براى همسرش جایز است؟

پاسخ :
آیات عظام امام، وحید، سیستانى، تبریزى و خامنه اى: آرى، رقص زن براى شوهر و بر عکس آن جایز است.[1]

آیت الله  بهجت: بنابر احتیاط واجب رقص زن و شوهر براى یکدیگر جایز نیست.[2]

آیات عظام فاضل، صافى، نورى، مکارم: تنها رقص زن براى شوهر جایز است.[3]

تبصره 1. فرض مسئله جایى است که زن و شوهر براى یکدیگر در خلوت برقصند و کس دیگرى نباشد و نیز حرام دیگرى مرتکب نشوند (مانند گوش دادن به موسیقى حرام و مانند آن).

تبصره 2. کسانى که فرموده اند رقص مرد براى همسرش جایز است متذکر شده اند که هر چند این کار حرام نیست ولى براى مؤمن سزاوار است از آن اجتناب کند.

پی‌نوشت‌ها‌:
[1]. امام، استفتائات، ج 2، مکاسب محرمه، س 35؛ تبریزى، استفتائات، س 1042 و 1067؛ خامنه اى، اجوبه، س 1171؛ سیستانى، sistani.org، رقص ش 7؛ دفتر: وحید.
[2]. دفتر: بهجت.
[3]. مکارم، استفتائات، ج 1، س 534 و 535؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1580؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1736 و 1738؛ نورى، استفتائات، ج 2 س 574.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

امروزه در مجالس عقد و عروسى شاباش مى دهند؛ آیا این پول حرام است؟

آیا نگاه کردن رقص از تلویزیون اشکال دارد؟

آیا نگاه به رقص در مجلس عروسى جایز است؟

رقص محلى و سنتى چه حکمى دارد؟

آیا در حکم رقص فرقى بین رقص انفرادى و دسته جمعى هست؟

حکم رقص مرد براى مرد را بیان کنید.

رقص زن براى محرم چه صورتى است؟

حکم رقص زن براى مردان نامحرم چگونه است؟

رقص زن براى زن بدون وجود نامحرم در مجالس عروسى، میهمانى ها و پارتى ها چه حکمى دارد؟

رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمى دارد؟