يکشنبه، 12 فروردين 1397

چرا بچه‌ها گریه می کنند؟

پرسش :

چرا بچه‌ها گریه می کنند؟

پاسخ :
علت گریه: گرسنگی
چرا موجب می‌شود که او گریه کند:

بسیاری از کودکان از شدت گرسنگی آه و ناله و گریه می‌کنند، به ویژه اگر خسته هم باشند. ممکن است متوجه گرسنگی خود نباشند، دادن یک غذای حاضری هم می‌تواند از گریه آن‌ها جلوگیری کند.

علت گریه: خستگی
چرا بچه‌ها گریه می‌کنند؟

ممکن است اصرار داشته باشد که خسته نیست، اما می‌تواند موجب عصبانیت او شود و منجر به گریه‌اش گردد. اگر خسته است، حمام ببرید و سپس بخوابانید.

علت گریه: درد
چرا موجب می‌شود که او گریه کند:

بیماری و آسیب‌های کلی و جزئی می‌توانند موجب گریه‌ی کودک شوند.

علت گریه: ترس یا نگرانی
چرا موجب می‌شود که او گریه کند:

ترس‌ها و هراس‌های شایع عبارتند از: تاریکی، رعد و برق، هوای بادی و طوفانی، رفتن به دکتر، انتظار تنبیه‌شدن یا کتک‌خوردن داشتن، رفتن به مهدکودک یا مدرسه، نگرانی درباره تنهاماندن، تغییر به هر شکل و به هر نوعی.

علت گریه: کابوس یا وحشت‌های شبانه
چرا موجب می‌شود که او گریه کند:

ممکن است منجر به گریه یا حتی جیغ‌زدن در شب و موقع خواب شود.

علت گریه: بدخلقی، اختلاف‌نظر و ناسازگاری‌ها
از کوره در رفتن هم می‌تواند در کودک اتفاق افتد که به میزان بلوغ و پختگی فردی، شخصیت و خلق و خوی کودک دارد.

علت گریه: رقابت خواهر و برادری
گاهی اوقات کودکی در این سن، به خاطر تلاش برای جلب توجه مادر که به خواهر یا برادر بزرگ‌تر او توجه دارد، گریه می‌کند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم هروقت به مهدکودک می‌رود، گریه می‌کند، چه‌کار باید بکنم؟

کودکم به خاطر دعوایی میان من و همسرم به وجود آمده، گریه می‌کند، چه کنم؟

وقتی کودک گریه می‌کند، باید به سراغ او بروم؟

کودک پیش دبستانی‌ام همیشه در پایان روز، بی‌دلیل گریه می‌کند. چرا؟

بهترین راه آرام‌کردن کودک پیش دبستانی‌ام که گریه می‌کند، چیست؟

کودک نوپایم هنوز هم گاهی گریه می‌کند. این حالت طبیعی است؟

وقتی کودکم پا به زمین می‌کوبد، گریه و جیغ می‌زند، چه عکس‌العملی نشان دهم؟

چرا هنگامی‌که سعی می‌کنم به کودکم کمک کنم، گریه می‌کند؟

کودکم هنگامی‌که پستانک ندارد، گریه می‌کند. چه‌کار می‌توانم بکنم؟

کودک نوپایم وقتی نمی‌تواند کاری انجام دهد، گریه می‌کند. چه‌کار می‌توانم انجام دهم؟