يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا زایمان دشوار، می‌تواند عوارض رفتاری را موجب شود؟

پرسش :

آیا زایمان دشوار، می‌تواند عوارض رفتاری را موجب شود؟

پاسخ :
بله. ممکن است کودک ناآرام‌تر باشد و ساکت‌ کردن او کار دشواری باشد، اما این حالت معمولاً در طی یکی دو هفته بهتر خواهد شد. گاهی کمبود اکسیژن یا دیگر مشکلات مربوط به زایمان تأثیر طولانی‌مدت بر روی رفتار می‌گذارد و می‌تواند بخش‌های دیگر مربوط به رشد و تحول او را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین یک زایمان دشوار، ممکن است باعث شود که مادر (یا اغلب پدر) از دست کودک دلخور شوند و کمتر بتوانند از عهده انجام وظایف مربوط به پدر و مادر بودن برآیند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم سرش را به تختش می‌کوبد چه مشکلی پیش آمده؟

کودکم موهایم را می‌کشد. چه کاری باید انجام دهم؟

هنگامی که کودکم کارهای خطرناک انجام می‌دهد یا شیطنت می‌کند، چه کاری می‌توانم بکنم؟

وقتی گریه می‌کند، به سراغش نروم و او را بغل نکنم، در بهترشدن رفتارش تأثیر خواهد گذاشت؟

آیا می‌توانم به کودکم کمک کنم که رفتار خوبی داشته باشد؟

چه موقع کودکم آرام‌تر خواهد شد؟

چه عواملی در رفتار کودکم تأثیر دارند؟

بچه خوب کیست؟

آیا هیچ‌وقت نباید کودکم را تنبیه بدنی کنم؟