يکشنبه، 12 فروردين 1397

کودک نوپایم، از هم‌سن و سالانش شیطان‌تر است. آیا من مقصرم؟

پرسش :

کودک نوپایم، از هم‌سن و سالانش شیطان‌تر است. آیا من مقصرم؟

پاسخ :
در این مورد تردید دارم. شخصیت او به طور کلی تحت کنترل شما نیست، اگرچه ممکن است در پاسخ مراقبت شما از او شیطنت کند. تا آن‌جا که می‌توانید آرام و خونسرد باشید. البته نه بدین معنی که به او اجازه بدهید تا هر کار بدی که می‌خواهد انجام دهد. بلکه باید او را همراه با محبت و جدیت نشان‌دادن، به نظم عادت دهید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم در جمع، ادب را رعایت نمی‌کند، چه کار می‌توانم بکنم؟

کودک نوپایم همیشه می‌گوید: «نه»، چه کار باید بکنم؟

کاری که به کودکم می‌گویم، انجام نمی‌دهد، چه کار می‌توانم بکنم؟

کودک نوپایم یک لحظه، آرام و قرار ندارد، آیا طبیعی است؟

چرا کودک نوپایم با کودکان دیگر بازی نمی‌کند؟

اگر به کودکم خیلی جایزه بدهم، او را لوس می‌کنم؟

چگونه می‌توانم کودک نوپایم را تشویق کنم تا رفتار خوبی داشته باشد؟

دوست ندارم از کودکم عصبانی شوم، چه باید بکنم؟

خسته شدم، مدام باید به کودکم بگویم «این کار را نکن»، چه کنم؟