يکشنبه، 12 فروردين 1397

حس شنوایی نوزاد چگونه پیشرفت می‌کند؟

پرسش :

حس شنوایی نوزاد چگونه پیشرفت می‌کند؟

پاسخ :
نوزادان، حتی در رحم مادر، می‌توانند بشنوند، اما حس شنوایی آن‌ها از لحاظ مهارت و کارآمدی، در زمان تولد، رشد و تحول پیدا می‌کند. این تحول معمولاً الگوی منظمی دارد.

• نوزادی که تازه متولدشده در واقع از صداها آگاه است. با شنیدن یک صدای ناگهانی ممکن است از جا بپرد یا چشمانش گرد شوند.

• کودک در سه ماهگی با علاقه به صدای شما گوش می‌دهد و ممکن است به شما نگاه کند. در پاسخ به صدای شما از خود صدای اَه یا اُه درمی‌آورد.

• در هفت ماهگی می‌تواند تشخیص دهد، صدا از کدام طرف می‌آید. صداهای خاص مانند صدای خنده یا زنگ در را می‌شناسد.

• در نه ماهگی به صداهایی که از اتاق دیگر می‌آید، توجه می‌کند، حتی اگر این صداها بلند نباشند.

• در دوازده ماهگی تعداد کلمات و جملات را درک می‌کند. اکنون می‌تواند وقتی می‌خواهد کتاب را نگاه کند یا با اسباب‌بازی بازی کند، صداهای دیگر را نشنود تا حواسش را جمع کاری که انجام می‌دهد بکند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چگونه کودکم را تشویق کنم که حرف بزند؟

کودکان چگونه یاد می‌گیرند که صحبت کنند؟

اگر کودکم عینک لازم داشته باشد، چه‌کار باید بکنم؟

لوچی چیست و در مورد کودکان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

حس بینایی کودکم برای اولین‌بار، چه موقع باید کنترل شود؟

حس بینایی نوزاد چگونه تحول پیدا می‌کند؟

آیا کودکم به تست شنوایی نیاز خواهد داشت؟

آیا خوردن نوشابه‌های گازدار برای دندان‌های کودک بی‌ضرر است؟

چگونه می‌توانم به کودکم کمک کنم تا دندان‌های سالمی داشته باشد؟