يکشنبه، 12 فروردين 1397

کودکم لکنت زبان دارد. چه می‌توانم بکنم تا او بتواند بهتر حرف بزند؟

پرسش :

کودکم لکنت زبان دارد. چه می‌توانم بکنم تا او بتواند بهتر حرف بزند؟

پاسخ :
همه کودکان در حرف‌زدن گاهی مکث می‌کنند، اما آن‌هایی‌که لکنت دارند همیشه کلمات را با مکث ادا می‌کنند. هرچه کودک بزرگ‌تر شود، ترک این عادت برای او سخت‌تر می‌شود. حتی قبل از سه سالگی هم شاید لازم باشد تا متخصص گفتاردرمانی او را معاینه کند. در وهله اول او را نزد پزشک ببرید و اگر او پیشنهاد داد که کودک را نزد متخصص ببرید، موقعیت را درک کنید و این کار را جدی بگیرید. در عین حال برای جبران مکث کودکتان تندتر حرف نزنید و سعی نکنید آنچه را که کودک می‌خواهد بگوید زودتر از او به زبان آورید. به او فرصت بدهید تا بتواند کلمه را ادا کند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چه چیزی موجب پدیدآمدن تفاوت‌های مربوط به رشد کودک می‌شود؟

از لحاظ ذاتی دخترها با پسرها چه تفاوتی دارند؟

چرا کودکم هنوز حرف نمی‌زند؟ چه مشکلی می‌تواند پیش آمده باشد؟

چه موقع کودکم می‌تواند بخواند؟

آیا تلویزیون به رشد قدرت تکلم کمک می‌کند یا به تأخیر می‌اندازد؟

چگونه می‌توانم جلوی کودکم را بگیرم تا از کلمات رکیک استفاده نکند؟

در مورد یادگیری زبان توسط کودک، چه نکاتی را باید بدانیم؟

ما یک خانواده‌ی دوزبانه هستیم، آیا صحبت‌کردن کودکم به تأخیر می‌افتد؟

چه موقع کودکم می‌تواند کلمات را درست ادا کند؟

چگونه کودکم را تشویق کنم که حرف بزند؟