شنبه، 13 بهمن 1397

سروده عبدى کوفى درباره غدیر

پرسش :

عبدى کوفى پیرامون غدیر خم چه اشعاری سروده؟

پاسخ :
ابن شهر آشوب در کتاب «مناقب»(1) این شعر را از عبدى نقل کرده است:
ما لعلیٍّ سوى أخیه *** محمّد فی الورى نظیرُ
فداهُ إذ أقبلتْ قُرَیشٌ *** علیه فی فرشِهِ الأمیرُ
وافاه فی خُمٍّ وارتضاه *** خلیفةً بعدَهُ وزیرُ
(براى على غیر از برادرش محمّد در میان آفریدگان نظیر و مانندى نیست.
امیرمؤمنان وقتى قریش در رختخواب وى به او هجوم آوردند، خود را فداى او کرد.
در غدیر خم تمام حقِّ او را ادا کرد و او را براى جانشینى پس از خود و وزیر بودن انتخاب کرد).

پی نوشت:

(1). مناقب آل أبی طالب، ج 1، ص 181؛ ج 2، ص 75(چاپ ایران).

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، علامه شیخ عبدالحسین امینی، ترجمه محمد حسین شفیعی شاهرودی، موسسه میراث نبوت، چاپ سوم، ص 203.

مطالب مرتبط:
آیا روز غدیر روز جنگ مشهور و معروفى بوده است؟
سید حمیرى چه اشعاری پیرامون غدیر خم سروده است؟
بهاء الدین اربلى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟