سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

نذر روزه در سفر

پرسش :

به بارگاه حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام) مشرف شدم، آیا در آنجا می‌توانم نذر روزه کنم و روزه بگیرم؛ با فرض اینکه روزه قضا نداشته باشیم؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل، وحید و نوری: در مسافرت، نذر روزه جایز نیست.[۱]
آیات عظام بهجت، تبریزی و سیستانی: آری، در مسافرت نذر روزه جایز و صحیح است.[۲]
آیت‌الله مکارم: در مسافرت نذر روزه جایز نیست و اگر نذر کرد، احتیاط واجب آن است که به نذر خود عمل کند.[۳]

 پی نوشت:
[۱] – نورى، استفتائات، ج ۱، س ۲۳۱ ؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۵۸۴ ؛ دفتر: وحید،تبریزى، امام و صافى.
[۲] – دفتر: سیستانى و بهجت.
[۳] – مکارم، استفتائات ، ج ۲، س ۴۸۲ و ۴۷۵

منبع: آداب و احکام زیارت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گروه اخلاق و عرفان دفتر نشر معارف، 1394.