سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

شخصی سرطان دارد و طبیب می داند هرگونه اقدام در جهت معالجه او بی فایده است اگر دکتر به بیمار و اطرافیان وی اطّلاع دهد، گرچه ضربه روحی و صدمات روانی به آنان وارد می شود، امّا هزینه فراوانی هم برای معالجه صرف نمی کنند و طبیب هم مورد اعتراض به کتمان بیماری قرار نمی گیرد، بفرمایید: با توجّه به اصراری که بیمار و بستگانش در مورد دانستن واقعیت دارند تکلیف طبیب چیست؟

پاسخ :
گفتن واقعیت به اطرافیان اشکال ندارد.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.