سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

در کارآزمایی بالینی، ارزیابی اثرها و عوارض دارویی و یا روش های تشخیصی و درمانی و پیشگیری بر روی انسان ها، این چنین استنباط می شود که در مواردی که حفظ نظام و نیاز جامعه منوط به آن می شود، فرد مجاز است داوطلبانه یا در قبال دریافت وجوهی خود را در اختیار مراکز تحقیقات قرار دهد. نظر حضرت عالی در این مورد چیست؟

پاسخ :
اگر عرفاً این گونه کارها ضرر زدن به خود محسوب می شود، حرام است.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.