سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

در کشورهای غربی بانک اسپرم وجود دارد که مَنی مردها را در مراکزی نگهداری می کنند و اگر مردی نازا باشد از مَنی مرد بیگانه به همسر او تزریق می کنند و آن ها صاحب فرزند می شوند، آیا این کار از نظر اسلامی اشکال دارد؟ اگر ممنوع است به چه دلیل؟ اگر مسلمانی ناآگاهانه مرتکب شود، فرزند او چه حکمی دارد؟ حکم آگاهانه چنین عملی چیست؟

پاسخ :
جایز نیست و باید مَنی همسر در رحم زن قرار بگیرد ولی اگر ناآگاهانه یا آگاهانه انجام شود فرزند به دنیا آمده متعلّق به مادر است و در صورتی که صاحب مَنی معلوم باشد پدر او هم این مرد است.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.