چهارشنبه، 22 اسفند 1397

موسیقی بدون تأثیر

پرسش :

اگر استماع موسیقی هیچ گونه تأثیری در انسان نداشته باشد، آیا باز حرام است؟

پاسخ :
همه مراجع: اگر از نوع موسیقی حرام باشد، گوش دادن به آن جایز نیست؛ هر چند در شخص تأثیر نداشته باشد[۱].

تبصره: موسیقی حرام، غالباً آثار ناپسندی دارد و باعث بیگانگی از خدا و تحریک شهوت و آلودگی به مفاسد دیگر می‌شود؛ ولی حکم تابع این  امور نیست و اگر به فرض، در موردی موسیقی حرام، هیچ تأثیری در روح و روان انسان بر جای نگذارد، باز گوش دادن به آن جایز نیست.

پی نوشت:
[۱]. امام، استفتائات، ج ۳، سؤالات متفرقه، س ۱۱۰؛ مکارم، استفتائات، ج ۲، س ۶۹۴ و ۶۹۸؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۰۳ و ۱۰۱۷؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۰۳۹؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۹۶؛ دفتر: بهجت، وحید و نوری.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

گوش دادن به غنای اطفال چه حکمی دارد؟

آیا غنا و آواز خوانی زن در شب عروسی جایز است؟

گوش دادن به صدای ترانه‌ی زن ایرانی و خارجی چه حکمی دارد؟

آیا مجوّز وزارت ارشاد در حکم تک‌خوانی و یا جمع‌خوانی زن و مرد تأثیر دارد؟

حکم استماع صدای گریه زن نامحرم، چه حکمی دارد؟

لبخند و خندیدن هنگام صحبت با مرد نامحرم چه حکمی دارد؟