يکشنبه، 19 اسفند 1397

ترانه‌ی زن ایرانی و خارجی

پرسش :

گوش دادن به صدای ترانه‌ی زن ایرانی و خارجی چه حکمی دارد؟

پاسخ :

همه مراجع: گوش دادن به غنا حرام است؛‌ خواه خوانند، ایرانی باشد و یا خارجی.[۱]

پی نوشت:
[۱]ـ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۶۹؛ خامنه‌ای، اجوبه استفتائات، ۱۱۴۲؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۲۴؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۲، س ۱۶۷۱؛ نوری، استفتائات، ج ۲، س ۵۴۹؛ مکارم، استفتائات، ج ۲، س ۷۰۹ و ج ۱؛ س ۵۳۱؛ سیستانی، sistani.org، (موسیقی)، س ۲۳؛ دفتر: بهجت، امام و وحید.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

آیا مجوّز وزارت ارشاد در حکم تک‌خوانی و یا جمع‌خوانی زن و مرد تأثیر دارد؟

در برخی موارد مرثیه خوانی و یا مداحی زنان در مجلس خودشان، به گونه‌ای است که صدای آنان با بلندگو به گوش مردان رهگذر می‌رسد، آیا این عمل جایز است؟

حکم استماع صدای گریه زن نامحرم، چه حکمی دارد؟

لبخند و خندیدن هنگام صحبت با مرد نامحرم چه حکمی دارد؟

شنیدن صدای خنده زنان در مجلس فامیلی و غیره، چه حکمی دارد؟