چهارشنبه، 22 اسفند 1397

پرسش :

اگر از نظر پزشکی این امکان فراهم گردد که مانند سایر اعضا بتوان تخمدان یک زن را به بدن دیگری پیوند زد، در این صورت، اگر زن دوّم در اثر ازدواج صاحب فرزند گردد با توجّه به این که نطفه، حاصل لقاح مرد (اسپرم) با سلول های تخمدان (تخمک) زن اوّل است، به گونه ی طبیعی از نظر وراثت و خصوصیات شخصی، پنجاه درصد آن متعلّق به زن اوّل است. حال از نظر شرعی، مسأله ی محارم شوهر و زن دوّم و محارم فرزند چگونه است؟ آیا رابطه ی محارم با وابستگان زن اوّل برقرار است یا زن دوّم یا هر دو؟

پاسخ :
بعد از قبول پیوند و ملحق شدن به بدن زن دوم حکم عضو زن دوم را پیدا میکند و رابطه محارم نسبت به زن دوم برقرار است البته این عمل جایز نمی باشد.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.