پنجشنبه، 23 اسفند 1397

پرسش :

گاهی بیمارانی که مسن هستند و تعداد کمی دندان در دهان دارند به دندان پزشک مراجعه می کنند و درخواست کشیدن دندان های مانده و کار گذاشتن دندان مصنوعی کامل (متحرّک) می کنند. با توجّه به این که گاهی بنا به تشخیص علمی دندان پزشک، امکان ماندن تعدادی از دندان های موجود و جایگزینی دندان های مصنوعی، تنها در جاهای بدون دندان (پارسیل) وجود دارد، آیا بنا به درخواست و رعایت بیمار به دلایلی؛ مانند: کاهش هزینه، دندان پزشک با عدم اعتقاد به این شیوه مجاز به کشیدن دندان های یاد شده و برگزیدن این شیوه ی درمان می باشد؟ در صورت کشیدن دندان ها، آیا ضامن است و موجب دیه می گردد؟

پاسخ :
با وصف مذکور پزشک ضامن نیست.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.