پنجشنبه، 23 اسفند 1397

پرسش :

در دندان پزشکی وسیله ای مورد استفاده قرار می گیرد به نام «توربین» که توسط آن پوسیدگی های دندان را تراش می دهند و در هنگام تراش از قسمتی از همین وسیله به طور خودکار آب بر روی دندان و محلّ تراش پاشیده می شود. با ذکر این نکته که منبع آب مذکور در بعضی از یونیت ها (دستگاه های دندان پزشکی) متّصل به آب کُر و در بعضی متّصل به آب قلیل می باشد، بفرمایید: در هنگام کار با توربین مذکور، در صورت آلوده به خون بودن محیط دهان، ترشّحات خارج شده از محیط دهان بیمار که بر لباس و بدن دندان پزشک و خود بیمار برخورد می کند در هر کدام از یونیت های متّصل به آب کُر و آب قلیل چه حکمی دارد؟

پاسخ :
در صورتی که ترشحات آلوده به خون باشد در هر دو صورت نجس است.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.