جمعه، 24 اسفند 1397

مکروهات جنابت

پرسش :

کارهایى که براى شخص جنب مکروه است، کدامند؟

پاسخ :
چند چیز بر شخص جنب مکروه است:
۱ – خوردن و آشامیدن،[۱]
۲ – خوابیدن بدون وضو،[۲]
۳ – همراه داشتن قرآن،
۴ – مالیدن روغن به بدن،
۵ – آمیزش بعد از احتلام،
۶ – خضاب با حنا و مانند آن،
۷ – تماس بدن با جلد یا حاشیه قرآن،
۸ – خواندن بیشتر از هفت آیه از سوره هایى که سجده واجب ندارد.

 پی نوشت ها:
[۱] – ولى اگر وضو بگیرد و یا براساس فتواى عده اى دست و صورت را بشوید کراهت برطرف مى شود.
[۲] – ولى اگر وضو بگیرد یا به واسطه نداشتن آب بدل از غسل تیمم کند، مکروه نیست.

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.