جمعه، 24 اسفند 1397

غسل جایگزین وضو

پرسش :

با چه غسل هایى مى توان نماز خواند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى و فاضل: تنها با غسل جنابت مى توان  نماز خواند؛ ولى با غسل هاى دیگر باید وضو هم گرفت.[۱]

آیات عظام تبریزى، سیستانى، مکارم، نورى و وحید: با همه غسل هاى واجب و مستحب معتبر و مأثور ـ غیر از غسل استحاضه متوسطه ـ مى توان نماز خواند؛ اگر چه احتیاط مستحب آن است که [در غیر غسل جنابت] وضو هم بگیرد.[۲]

تبصره. آیه اللّه  مکارم در اقسام استحاضه، استحاضه متوسطه را قبول ندارند. بنابراین غسل استحاضه متوسطه معنا ندارد.

 پی نوشت ها:
[۱] – توضیح المسائل مراجع، م ۳۹۱ و ۶۴۶
[۲] – همان، م ۳۹۱ و ۶۴۶؛ وحید، توضیح المسائل، م ۳۹۷ و نورى، توضیح المسائل، م ۳۹۲ و ۶۴۷

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.