چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

تصرف در اموال حرم

پرسش :

تصرف در اموال حرم، مثل نوشتن بر روی کتابها و دیوارهای حرمهای مطهر چه حکمی دارد و راه جبران آن چیست؟

پاسخ :
همه مراجع: استفاده از وسایل و اموالی که وقف حرمهای مطهر شدهاند، باید در همان جهت وقف باشد و هرگونه تصرفی که در جهت وقف نباشد مانند نوشتن در کتابهای حرم (که برای خواندن دعا و مناجات وقف شده) جایز نیست.

تبصره: خواب حجت شرعی نیست و مطالبی که بعضی از افراد در پشت کتابهای حرم مینویسند که هر شخصی این مطلب را خواند باید در چند کتاب بنویسد و اگر ننویسد بلا و مصیبتی خواهد دید، این نوشتهها مجعول و بی‌اساس است و اعتباری ندارد و نباید به آنها توجه کرد و همچنین عمل به آن لازم نیست.

پرسش های مرتبط:

می‌خواستم درباره فواید زیارت و آثاری که در زندگی می تواند داشته باشد بدانم؟

«عارفاً بحقه» که در روایات زیارت معصومین(علیهم السلام) آمده یعنی چه؟

آیا توسل و حاجت خواستن در زیارت، شرک نیست و با توحید عبادی منافات ندارد؟

چرا این زیارت را زیارت جامعه کبیره نام نهاده اند؟